Instituut voor Eclectische Psychologie


Marinus Knoope (1947) fysicus, hield zich jarenlang bezig met de vraag in hoeverre en op welke wijze de mens invloed heeft op zijn eigen levensomstandigheden. Hij werd gefascineerd door het natuurkundige verschijnsel dat werkelijkheid pas lijkt te ontstaan zodra ze wordt waargenomen.

Marinus Knoope is een beta-mens met een alpha-boodschap. Met herkenbare voorbeelden neemt hij toehoorders tijdens zijn voordracht op humoristische wijze mee in De Creatiespiraal op de weg van wens naar werkelijkheid. Hij inspireert u om op zoek te gaan naar de wens die in je verborgen zit. Zodra je iets wenst ben je voorbestemd om deze wens te realiseren. Via de Ontknooping laat hij u de natuurlijke weg ervaren van negatieve spiraal naar positieve spiraal.

In 1989 ontwikkelde hij de creatiespiraal, een verrassend eenvoudige en heldere beschrijving van de wijze waarop de mens voortdurend zijn gewenste of ongewenste werkelijkheid creŽert. Als onderdeel van GedachtenInGang had Paul Berghuis DeFrits gerealiseerd en kwam daar op volgend Marinus Knoope tegen. Geheel volgens zijn filosofie was iets ontstaan waar Paul Berghuis in geloofde en realiseerde.

GedachtenInGang heeft op de Hoge School van Arnhem en Nijmegen een gastles gegeven om te vertellen hoe je als leek een idee vorm kunt geven, zonder dat je er "verstand" van hoeft te hebben.
webdesign by webdressing